artur-logo-final.png

Vse, kar morate vedeti o trendih strankine izkušnje v letu 2020 (2. del)

Trendi strankine izkušnje, ki jih bomo morali upoštevati za ohranjanje zadovoljstva svojih strank, nakazujejo vse tesnejšo prisotnost umetne inteligence.
Trendi strankine izkušnje, ki jih bomo morali upoštevati za ohranjanje zadovoljstva svojih strank, nakazujejo vse tesnejšo prisotnost umetne inteligence.

V prejšnjem članku smo pisali o tem, kako zadovoljstvo strank postaja ključna konkurenčna prednost podjetij. Tokrat izpostavljamo naslednje tri trende, ki napovedujejo, kaj bo strankam pomembno v letu 2020. Podjetja jih bodo morala upoštevati, da bodo ohranjala visoko zadovoljstvo svojih strank.

Zadnjič smo ugotovili, da bo vse več stikov s stranko avtomatiziranih, vendar bodo stranke še vedno potrebovale vtis človeškega stika. Poleg tega pa bodo pričakovale vedno več personaliziranih ponudb, ki bodo odgovarjale na njihove potrebe.

Preberite prve tri trende strankinih pričakovanj, ki jih bo potrebno upoštevati v letu 2020, da boste dosegli dovolj visoko zadovoljstvo vaših strank.

4. Stranke cenijo transparentnost

V digitalni dobi je transparentnost v oglaševanju, cenah in storitvah ključna, da zgradite in ohranite zaupanje svojih strank. Veliko se je zadnja leta govorilo o varstvu osebnih podatkov (GDPR uredba). Stranka mora vedeti, katere osebne podatke o njej hranite in s kakšnim razlogom. Upoštevajte smernice in težite proti transparentnosti. Več kot imate podatkov o stranki, bolj bo to pomembno. Zaupanje stranke, ki ste ga gradili leta, lahko izgubite zelo hitro.

5. Varstvo podatkov je nujno

Že v prejšnji točki smo omenjali podatke o strankah, ki jih hranite. In ker stranke pričakujejo personalizirane ponudbe, boste potrebovali vse več podatkov o njihovih nakupih in zanimanjih. Zato morate poskrbeti, da so ti podatki varno shranjeni in omogočiti dostop do njih le pooblaščenim osebam, ki jim zaupate.

6. Umetna inteligenca bo prevzemala vse več stikov s strankami

Umetna inteligenca (AI, Artificial Inteligence) je poskrbela za eno večjih tehnoloških sprememb zadnjega obdobja. Spremenila bo komunikacijo med podjetji in strankami. Omenili smo že, da vse več stikov s strankami prevzemajo pametni asistenti (chatboti) in da stranke pričakujejo še večjo personalizacijo. Oba trenda se lahko zahvalita ravno razvoju umetne inteligence. Če jo danes podjetja uporabljajo za to, da si pridobijo prednost pred konkurenco, jo bodo kmalu potrebovala za lovljenje koraka z drugimi podjetji.

 

Tako. Spoznali smo 6 trendov gibanja strankine izkušnje v letu 2020. Slej ko prej jih bodo podjetja morala upoštevati, da bodo ohranjala zadovoljstvo svojih strank. Pri Artur.com vam že zdaj zaželimo, da boste v letu 2020 čim bolje poznali in izpolnjevali pričakovanja svojih strank ter ohranjali njihovo zadovoljstvo!

Facebook
Twitter
LinkedIn