artur-logo-final.png

Predloga spletne ankete: Izhodni intervju za stranke, ki nas zapuščajo (Churn)

Preverite, zakaj vas stranke zapuščajo! Uporabite brezplačno predlogo spletne ankete, s katero preverite razloge za odhode vaših strank.

Preverite, zakaj vas stranke zapuščajo! Uporabite brezplačno predlogo spletne ankete, s katero preverite razloge za odhode vaših strank.

Vsaka stranka, ki jo izgubite, vas stane kar štirikrat. Zakaj?

  1. Investirali ste denar in čas v pridobitev te stranke.
  2. Izgubljena stranka pomeni izgubo denarja v prihodnosti.
  3. Ta denar bo šel k vaši konkurenci.
  4. Je stranka odšla nezadovoljna? Potem je verjetnost, da bo svoje nezadovoljstvo širila med svojimi prijatelji in znanci in vas stala izgube novih strank.

Odliv strank (churn) je velik problem. Splošno znano je, da je 5-7 krat težje prodati novi kot obstoječi stranki. Izguba strank močno vpliva na dobiček podjetja, saj imate fiksne stroške podjetja ne glede na skupne prihodke; izguba dela prihodka tako prvenstveno vpliva na vaš dobiček.

Raziskava churna v obliki izhodnega intervjuja vaših odhajajočih strank je odlična priložnost za vas. S postavitvijo pravih vprašanj izveste, zakaj so vas stranke zapustile. So vas zapustile zaradi dejavnikov, na katere nimate vpliva? So vas zapustile zato, ker niso zadovoljne z nami? Kaj bi morali narediti, da bi te stranke ostale?

Dobro pripravljena raziskava odliva strank nam prinese potrebne informacije za pripravo strategije zmanjšanja odliva strank. Uporabite Artur.com predlogo ankete za preverjanje razlogov odliva strank. Preverite vprašanja ankete, po potrebi dodajte svoja vprašanja ali spremenite obstoječa.

Povabite odhajajoče stranke k rešitvi kratke spletne ankete, dovolite jim, da s svojimi besedami povedo, zakaj vas zapuščajo. Izkoristite zbrane informacije za izboljševanje vaše nakupne izkušnje, izdelkov in storitev, ter s tem zmanjšajte odhode strank v prihodnje.

Na Artur.com vam avtomatično kreiramo poročilo ankete, ki vam omogoča vpogled v razloge za odhode vaših strank. Redno spremljajte odzive strank, kontaktirajte tiste, ki izpostavijo rešljive probleme. Kdove, mogoče jih uspete prepričati, da se vrnejo.

Vzorec vprašalnika ankete Izhodni intervju za stranke

Vprašanja predloge ankete si lahko ogledate spodaj:

Kako do vaše brezplačne spletne ankete za izvedbo ankete s katero iščemo razloge za odliv strank (churn)?

  1. Registrirajte se na Artur.com tukaj.
  2. Izberite predlogo (churn) – anketa za stranke ki odhajajo.
  3. Po potrebi spremenite vprašanja ankete.
Facebook
Twitter
LinkedIn