artur-logo-final.png

5 hitrih nasvetov, da boste bolje spoznali svoje stranke

Spoznajte svojo stranko
Spoznajte pričakovanja svojih strank ter jih uresničite, da povečate njihovo zadovoljstvo in zvestobo

Večje uspehe žanjejo tista podjetja, ki dobro poznajo in uresničujejo pričakovanja svojih strank. Bi tudi vi radi bolje spoznali vaše stranke? Spodaj smo izpostavili 5 hitrih nasvetov, da storite ravno to.

1. Vprašajte stranke za povratno informacijo

Če vas zanima, kaj si stranke mislijo o vašem podjetju, jih to preprosto vprašajte. Raziskave kažejo, da 75% kupcev želi povedati svoje mnenje, zato jim ponudite to priložnost. Vprašajte jih, zakaj so za nakup izbrali vaše podjetje in kaj lahko naredite, da bo njihova nakupna izkušnja še boljša. S tem, ko jih vprašate za povratno informacijo, jih še bolj vključite v prodajni proces in jim sporočate, da cenite njihovo mnenje.

2. Vpeljite izboljšave v vaše poslovanje

Uporabite povratne informacije vaših kupcev za to, da izboljšate njihovo nakupno izkušnjo. Če mnenja kažejo, da niso zadovoljni s produktom, ga izboljšajte. Če opozarjajo na pomanjkljivosti v kakovosti storitve, izobražujte zaposlene, da bodo strankam nudili še boljšo izkušnjo.

3. Povežite se s strankami na družbenih omrežjih

Vaša aktivnost na družbenih omrežjih vas povezuje s strankami. Delite vsebino, ki je povezana z vašo blagovno znamko in je takšna, ki vašo ciljno skupino zanima.

4. Ohranite stik s stranko tudi po nakupu

Ne dovolite, da se vaš odnos s stranko po nakupu zaključi. Ohranjajte stik z njo v času, ko veste, da uporablja vaš produkt, do trenutka, ko veste, da je prišel čas za ponovni nakup. To bo vzpodbudilo strankino zaupanje in zvestobo.

5. Vprašajte za povratno informacijo ob pravem času

Odločitev, kdaj stranko povabiti k oddaji povratne informacije, je ključna. Od tega je odvisno, ali boste prejeli kakovostno mnenje, ki ga lahko uporabite za izboljšanje vaših produktov oz. storitve. Če preverjate nakupno izkušnjo, potem lahko vabilo k oceni pošljete takoj po nakupu. Če želite, da stranka oceni tudi kupljeni produkt, morate počakati, da je ta dostavljen oziroma mine dovolj časa, da ga stranka lahko preizkusi, preden jo vprašate za mnenje. Le na ta način boste dobili uporabne povratne informacije.


Orodje Artur vam z različnimi funkcionalnostmi omogoča, da svoje stranke dobro spoznate in njihova mnenja uporabite za izboljšanje strankine izkušnje.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn