artur-logo-final.png

3 pozitivni učinki povratnih informacij za vaše podjetje

Potrebujete veliko povratnih informacij strank
Veliko povratnih informacij strank poveča kredibilnost vaše povprečne ocene in vodi do treh prednosti za vaš posel

En pogoj za uspešno poslovanje je, da imate dobre in informativne povratne informacije vaših strank, drug pa, da jih imate čimveč. Več, kot jih je, bolj kredibilna bo vaša povprečna ocena in hitreje bo sledilo doseganje spodnjih treh kriterijev kot rezultata zadovoljstva vaših strank.

  1. Povratne informacije povečajo konverzijo

Povsem preprosto: več povratnih informacij strank pomeni večjo konverzijo. V očeh kupca namreč količina iskrenih mnenj neposredno vpliva na višino zaupanja v ponudnika ali blagovno znamko. Kaj to pomeni za vas? Raziskave kažejo, da ocene strank, ki so objavljene na spletu, povečajo prodajo podjetij za vsaj 18%. Več, kot imate ocen, višji je lahko ta odstotek. Bolj informativne kot so ocene, višji je lahko ta odstotek. In nenazadnje, boljša kot je povprečna ocena, bolje bo to za vaš posel.

Vse, kar morate storiti je, da ocene javno pokažete. Pokažite jih povsod, kjer se pojavljate: na svoji spletni strani, na različnih iskalnikih, kjer vas kupci iščejo, v poslovnih prostorih in na terenu, v vseh morebitnih oglasnih materialih.


Več povratnih informacij = višja konverzija.


  1. Povratne informacije izboljšajo optimizacijo vaše spletne strani

Redno oz. stalno vključevanje novih povratnih informacij strank na vašo spletno stran dobro vpliva na optimizacijo le-te. Spletni iskalniki imajo radi svežo vsebino in pogosto dodajanje povratnih informacij je ravno to – vedno sveža vsebina vaše spletne strani.

Seveda ni potrebno poudarjati, da bolje, kot bo vaša spletna stran uvrščena na splenih iskalnikih, več organskega obiska, ki ga lahko konvertirate v nakup, boste dobili.


Več povratnih informacij = boljši SEO.


  1. Povratne informacije omogočajo vpogled v kakovost opravljenih storitev

Povratne informacije strank o izvedbi vaših storitev so dragocen vpogled v kakovost opravljenih storitev in razumevanje vaših strank ter vam dajejo izhodišče za razvoj ali nadgradnjo ponujenih storitev. Več, kot zberete informacij, boljše odločitve lahko sprejemate. Izboljšanje nakupne izkušnje pa običajno rezultira v povečanju prihodkov.


Več povratnih informacij = dragocen vpogled v strankino nakupno izkušnjo.


Za konec si zapomnite – veliko povratnih informacij proda več storitev in ustvari zadovoljnega kupca. Začnite takoj in uživajte sadove svojih prizadevanj dela čimprej.

Facebook
Twitter
LinkedIn