artur-logo-final.png

Zakaj so ocene tako pomembne pri pridobivanju novih strank?

Digitalna kredibilnost ponudnika storitev na VseStoritve.com
Digitalno kredibilnost ponudniki storitev lahko dokazujejo tudi na portalu VseStoritve.com

Stranke vas zelo verjetno ne poznajo. Večino storitev kupujejo redko, mogoče enkrat na leto, mogoče le nekajkrat v življenju. Zato je normalno, da ne poznajo trga, ne vedo, kateri so kompetentni ponudniki, ne ločijo med dobro in slabo ponudbo.

Stranke je strah izbora izvajalca za te storitve. Večina jih je že kdaj »nasankala« in plačala storitev, ki je bila slabo opravljena. Sedaj se mora na podlagi malo informacij odločiti za novega izvajalca. Raje bo izbrala tistega izvajalca, za katerega verjame, da je sposoben delo dobro opraviti.

In kako lahko stranki dokažete, da ste sposobni delo dobro opraviti? Lahko hvalite samega sebe (stranke so skeptične), lahko govorite o tem, kaj vse ste že naredili (stranke hočejo dokaze) ali stranki pokažete, kaj si o vas mislijo vaše pretekle oz. obstoječe stranke. Mnenja preteklih strank delujejo, pomislite samo na to, koliko posla pridobite prek priporočil. Zdaj pa si predstavljajte, da bi za ta priporočila izvedelo še več ljudi, ki vaših preteklih strank ne poznajo osebno. En način, da povečate doseg vaših priporočil je, da jih pasivno zbirate na portalu VseStoritve.com, ki je spletna oblika priporočil od ust do ust. Če vas stranka pohvali tu, vas pohvali vsej Sloveniji, ne samo nekaj prijateljem. Lahko pa se odločite za aktivnejši pristop in pridobivanje mnenj strank avtomatizirate, na primer z orodjem Artur. Število pridobljenih povratnih informacij bo višje in vaši cilji bodo doseženi hitreje.

Spletne ocene delujejo. Celotne industrije celo bazirajo na ocenah strank (hoteli, gostinstvo, turistične storitve, elektronika, …), vendar morajo izpolnjevati določene pogoje:

1. Ocene naj bodo zbrane na neodvisnem mediju

Stranka mora verjeti, da so ocene, ki jih bere, resnične, in da jih prejemnik ocen ni kakorkoli moderiral ali celo izbrisal slabih ocen.

2. Potrudite se, da zberete veliko število ocen

Nekaj ocen je veliko manj kredibilnih kot veliko število ocen. Več ocen, kot jih imate, več zaupanja strank pridobite. Veliko število ocen tudi lažje absorbira morebitno slabo oceno – ta nima velikega vpliva na povprečno oceno. Če se zbiranja ocen lotite aktivno, bo njihovo število seveda precej večje.

3. Objavite tudi fotografije referenčnih projektov

Fotografije so oblika ocene – več fotografij svojih opravljenih del objavite, bolj si stranka lahko predstavlja, kaj in kako delate.

Zbiranje ocen je tek na dolge proge, več kot jih zberete, lažje prepričate stranko v kakovost vašega dela in hitreje se bo odločila za vas. Začnite z zbiranjem ocen danes in ga vključite v svoj proces dela. Vsaka pridobljena ocena vam pomaga do lažjega pridobivanja strank v prihodnosti.

Uporabite rešitev Artur – orodje za avtomatizirano zbiranje povratnih informacij vaših strank. Ocene, ki jih pridobite z rešitvijo Artur, lahko javno objavite tudi na portalu VseStoritve.com, ki ga kupci storitev poznajo in mu zaupajo.


Stranke ne razmišljajo o vaši panogi, dokler ne potrebujejo vaših storitev. Ko pa jih potrebujejo, navadno ne vedo, kdo je dober ali slab ponudnik. Ne zaupajo jim, zaupajo pa svojim prijateljem ali skupnosti kupcev, ki je že kupila te storitve. Zato njihov izbor pogosto temelji na priporočilih znancev. VseStoritve.com so spletna oblika reklame od ust do ust. Več ocen strank in referenčnih slik imate, več zaupanja imate v očeh potencialnih strank.


Facebook
Twitter
LinkedIn