artur-logo-final.png

Upravljanje zadovoljstva strank za povečanje prodaje

Zadovoljstvo strank povečuje prodajo. Poznavanje želja in potreb vaših strank uporabite za dodatno prodajo, one pa bodo zadovoljne, ker so kupile pri vas.
Upravljanje zadovoljstva strank povečuje prodajo. Poznavanje želja in potreb vaših strank uporabite za dodatno prodajo, one pa bodo zadovoljne, ker so kupile pri vas.

Upravljanje zadovoljstva strank lahko neposredno uporabite za povečanje prodaje. S tem, ko spoznate svoje stranke, njihove želje in potrebe, jim lahko prodate več. Kar je še bolje, stranke bodo od vas odšle bolj zadovoljne, čeprav so vam pustile več svojega denarja.

Povratne informacije, ki jih pridobite od svojih strank, lahko učinkovito uporabite v marketingu in prodaji:

1. Spoznajte potrebe vaših strank, ugotovite, kateri problem jim rešujete

Preden pripravite prodajno akcijo, ugotovite, kaj žene vaše stranke k nakupu. Zakaj so kupile ravno pri vas? Kaj so njihove potrebe in kako jih vaši izdelki oz. storitve rešujejo? Ali vaše stranke želijo še kaj, kar bi jim lahko ponudilo vaše podjetje? Pridobite in analizirajte povratne informacije svojih strank. Poslušajte, kaj vam sporočajo in predvsem poiščite problem, ki ga rešujejo z nakupom pri vas.

2. Pozicionirajte svojo blagovno znamko kot rešitev njihovega problema

Če želite pritegniti nove stranke in stare vzpodbuditi k ponovnim nakupom, predstavite svoj izdelek ali storitev kot nekaj, kar bo rešilo njihov problem. Rešitev problema jim bo prinesla zadovoljstvo. Stranke naj vedo, da jim bo nakup pri vas prinesel zadovoljstvo vedno znova. Podkrepite svoje trditve z izjavami obstoječih kupcev, ki jim potrošniki verjamejo in bodo povečale vašo kredibilnost.

3. Ohranite stik s strankami in osvežujte ponudbo, ki odgovarja na njihove potrebe

Potrebe in želje vaših strank se spreminjajo. Ne zaspite na lovorikah in konstantno spremljajte njihovo zadovoljstvo. Spremljajte novosti na trgu in zaznajte spremembe v potrebah strank. Če jih boste odkrili hitro in nanje odgovorili med prvimi, si boste priborili pomembno konkurenčno prednost. Stranke bodo hvaležne za vašo odzivnost in vas bodo nagradile s svojo zvestobo in prihodnjimi nakupi.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn