artur-logo-final.png

Uporabniško ustvarjena vsebina, ki izboljša vaš SEO

Uporabniško ustvarjena vsebina bo izboljšala vaš SEO
Uporabniško ustvarjena vsebina bo izboljšala optimizacijo vaše spletne strani

Objava povratnih informacij vaših strank izboljša optimizacijo vaše spletne strani. Vsebinsko bogate povratne informacije namreč pomenijo vsebino, ki jo za vašo spletno stran ustvarjajo uporabniki. Takšni vsebini pa spletni iskalniki dajejo vedno večjo težo pri razvrščanju zadetkov iskanja.

Vsebina, ki jo ustvarijo uporabniki (user-generated content), je vse bolj pomembna za optimizacijo spletne strani. Spletni iskalniki namreč vedo, da njihove uporabnike zanima, kaj o nekem podjetju pravijo stranke. Poleg tega je takšna vsebina redno osvežena in vsebuje izraze (ključne besede) o storitvah, ki jih opravljate ali izdelkih, ki jih prodajate. Ustvarjanje in objava nove vsebine na spletni strani zahteva nekaj vašega časa – zakaj tega dela ne bi opravile kar vaše stranke? Iskrene povratne informacije so za spletne iskalnike in njihove algoritme pomemben vir za presojo ustreznosti organskih zadetkov.

Kako vam lahko uporabniško ustvarjena vsebina pomaga?

Predpogoj za uporabo uporabniško ustvarjene vsebine kot orodja optimizacije spletne strani je, da zbirate povratne informacije vaših strank in jih objavite (tudi) na svoji spletni strani.

  1. Ključne besede in fraze, ki jih uporabljajo vaše stranke

Ko pripravljate vsebino za vašo spletno stran, imate verjetno v mislih ključne besede, na katere se bo vaša spletna stran pojavila čim višje v organskih zadetkih. In verjetno so te besede zelo podobne tistim, ki jih uporablja tudi vaša konkurenca. Ključne besede, ki jih pišejo vaše stranke, niso nujno takšne, kot jih navajate vi, so pa najverjetneje podobne tistim, s katerimi vas bodo iskale nove stranke, kar je dodatna prednost.

Dobro je tudi, da ključne besede dopolnite z daljšimi frazami (3 ali več besed), ki opisujejo to, kar prodajate. Takšne fraze so bolj unikatne in manjša je verjetnost, da jih (dobesedno) uporablja tudi vaša konkurenca. Včasih jih težko najdete sami, vam pa pri tem pomaga prebiranje povratnih informacij vaših strank.

Ko ugotovite, kaj je vašim strankam pomembno, pa uporabite to tudi v opisu na vaših spletnih straneh (npr. v opisu produkta v spletni trgovini).

  1. Izkoristite socialna omrežja

Če vaše podjetje nastopa na socialnih omrežjih, verjetno veste, da vsak všeček ali deljenje vaše objave vpliva na optimizacijo povezane spletne strani. Vsebina, ki jo ustvarijo vaši uporabniki, je zelo hvaležna za pridobivanje socialnega vpliva. Mnenje stranke, ki ga delite na profilu vašega podjetja, bo pritegnilo veliko interakcije z vašimi sledilci. Prav tako pa velja vzpodbujati stranke, da tudi same objavijo mnenje o vašem podjetju na svojih profilih ter mnenju tako povečajo vidnost in doseg.

Več objav s povezavo na vašo spletno stran, kot jih boste imeli, bolje je za optimizacijo vaše spletne strani. Poleg tega pa bodo ta mnenja potencialne stranke, ki še izbirajo ponudnika, našle hitreje, kot če so objavljena samo na vaši spletni strani.

  1. Vzpodbujajte multimedijsko vsebino

Vzpodbujajte stranke, da mnenju pripnejo tudi fotografije ali celo video posnetke izkušnje z vašim podjetjem. Večina informacij, ki jih naši možgani sprejmejo, je vizualnih. Mnenje bo hitreje pritegnilo pozornost potencialne stranke, če bo ob njem tudi fotografija, ki podpira napisano.

Facebook
Twitter
LinkedIn