artur-logo-final.png

Priporočila prodajajo, uporabite jih za pridobivanje novih strank

Uporabite priporočila za pridobivanje novih strank
Dobre povratne informacije vam pripeljejo nove stranke

Storitve stranka ne more preizkusiti ali je vrniti, če z njo ni zadovoljna, zato jo kupuje z zaupanjem. Zaupanjem, ki si ga ustvari na podlagi priporočil strank. Zagotovo veste, da je reklama od ust do ust vaših zadovoljnih strank učinkovito in cenovno ugodno orodje pridobivanja novih strank, zdaj morate le še poskrbeti, da to reklamo oz. priporočila vidi čimveč potencialnih strank.

 

Priporočila prodajajo storitve

Zakaj je storitev tako težko prodati? Storitve stranka ne more prijeti, testirati ali je vrniti po osmih dneh, če ji ni všeč. Storitev kupuje z zaupanjem; zaupati mora vam, ponudniku. A kako vam lahko zaupa, če vas še ne pozna? Zaupa lahko le temu, kar o vas pravijo vaše obstoječe stranke. Ponudnik z več (in boljšimi) povratnimi informacijami strank bo lažje pritegnil nove stranke.

Seveda lahko svoje storitve hvalite tudi sami, vendar je veliko bolj prepričljivo, če vas pohvali vaša stranka. Če pa vas pohvali 30, 50 ali več strank, potem je to jasen znak kredibilnosti. Stranke potrebujejo zagotovila, da bo ponudnik kakovostno opravil svojo storitev in priporočila so orodje, ki jih lahko prepriča.


Storitve stranka kupuje na podlagi zaupanja, zato so povratne informacije oz. priporočila odlično orodje za prodajo storitev.


 

Najboljše je aktivno in javno zbiranje priporočil

Aktivno zbiranje povratnih informacij je dolgoročna strategija. S tem pristopom strankam sporočate, da je vaše podjetje zavezano h kakovosti vaših storitev in da cenite njihovo povratno informacijo.

Vsako pridobljeno priporočilo je dokaz, da se trudite zagotavljati kakovostno storitev in da vam stranke zaupajo. Več kot jih imate, bolj kredibilno oceno vaših storitev predstavljajo. Da priporočila delujejo, pa morajo biti vidna. Potencialni kupci morajo vaša priporočila videti tam, kjer običajno iščejo informacije o novih izvajalcih storitev.

Stranke povabite, da vas javno ocenijo in svoje mnenje tudi same delijo s potencialnimi kupci vaših storitev. Ta priporočila naj bodo vidna potencialnim kupcem, ki iščejo novega izvajalca storitev: na spletnih iskalnikih ponudnikov storitev in na vaši spletni strani.


Povratne informacije svojih strank lahko zbirate na VseStoritve.com, kjer uporabniki iščejo ponudnike storitev. Zbiranja pa se lahko lotite še bolj aktivno in pridobite še več mnenj vaših strank ter posledično bolj kredibilno oceno storitev. Svetujemo vam rešitev Artur, ki vam omogoča avtomatizirano zbiranje priporočil vaših strank in je popolnoma združljiv z vašim profilom na VseStoritve.com.


Kako boste prodali svojo storitev stranki, ki vas ne pozna? Povabite vaše obstoječe stranke, da vam napišejo povratno informacijo oz. oceno vaših storitev in poskrbite, da jih vidijo vaše nove, potencialne stranke.

Facebook
Twitter
LinkedIn