artur-logo-final.png

Povratne informacije strank prinašajo koristi vsem zaposlenim v podjetju

Preverjanje zadovoljstva strank podjetja se tiče vseh zaposlenih, saj povratne informacije strank prinašajo koristi vsem zaposlenim v podjetju.
Preverjanje zadovoljstva strank podjetja se tiče vseh zaposlenih, saj povratne informacije strank prinašajo koristi vsem zaposlenim v podjetju.

Pridobivanje povratnih informacij strank in upoštevanje le-teh pri pripravi poslovne strategije mora biti v vašem interesu ne glede na to, kakšna je vaša vloga v podjetju. Preverjanje zadovoljstva strank podjetja se tiče vseh zaposlenih, saj vam daje priložnost gradnje in krepitve odnosa z njimi. Zadovoljne stranke pa so neposredno povezane tudi z uspehom podjetja.

S tem, ko stranko vprašate po zadovoljstvu z vašim podjetjem, bo vašo blagovno znamko povezala s skrbjo za stranke. To vas popelje korak pred konkurenco in izboljša operativno učinkovitost celotnega podjetja. Vse to pa se v končni fazi pozna na višjem dobičku. Tokrat bomo izpostavili prednosti pridobivanja povratnih informacij za štiri oddelke v podjetju. Vodstvo podjetja, razvoj, marketing in operativa.

Vodstvo podjetja

Učinkovitost, profitabilnost, zadrževanje strank, zvestoba kupcev, zadovoljstvo kupcev, … To je le nekaj metrik, ki jih verjetno že spremljate in ki, če imajo dobre rezultate, pripomorejo k uspehu podjetja. Preverite indikatorje za vaše podjetje. Visoko zadovoljstvo vaših strank zagotovo vpliva tudi na tistega, ki vam je najbolj pomemben: profitabilnost.

S pomočjo povratnih informacij boste izpostavili zvezde vašega podjetja – zaposlene, ki se najbolj trudijo za zadovoljstvo strank. Lahko jih nagradite in s tem sporočite ostalim zaposlenim, da se je vredno truditi. In če ne bodo vse pozitivne? Povratne informacije boste pridobili v realnem času, kar vam da priložnost da na morebitne napake pravočasno odreagirate. Prej, ko odkrijete razlog za strankino nezadovoljstvo, prej ga lahko odpravite in s tem povečate zadovoljstvo strank. S povratnimi informacijami boste dobili dober vpogled v priložnosti za rast vašega podjetja.

Razvoj

Verjetno se pogosto sprašujete, kaj je tisto nekaj, kar bo vaše podjetje ločilo od konkurence. Kako nadgraditi vaš produkt ali storitev, da bo strankam še bolj privlačen/-na. In kdo to ve bolje, kot ravno vaša stranka? V povratnih informacijah stranke pogosto izpostavijo razloge, zakaj so izbrale vaše podjetje, dostikrat pa tudi namignejo, kaj bi bilo potrebno, da bi bile še bolj zadovoljne. Če njihov feedback upoštevate pri razvoju produktov ali storitev, boste s tem zagotovo vplivali na večje zadovoljstvo strank.

Ker boste dokazali, da upoštevate glas strank, boste z njimi zgradili še tesnejši odnos. To pomeni večjo zvestobo, logična posledica pa je večja prodaja vaših izdelkov ali storitev.

Marketing

Vaše stranke imajo na izbiro več ponudb oz. možnosti za zadovoljitev svojih potreb kot kdajkoli prej. Da jo prepričate s svojo blagovno znamko, postaja vse težje. Če pa se odločite za pridobivanje neodvisnih povratnih informacij, ki pričajo o kakovosti vašega produkta ali storitve, jo boste lažje prepričali. Bolje rečeno, prepričale jo bodo kar druge stranke, ki so zadovoljne z vašim podjetjem.

Pridobljene reference lahko objavite v prodajnih materialih, ponudbah ali brošurah kot dokaz vaše kredibilnosti. Objavite jih lahko na spletni strani ali na družbenih medijih. Vaši potencialni kupci bodo veliko bolj verjeli besedam vaših strank, kot temu, kar o sebi pravite vi.

Operativa

Včasih vaši zaposleni izgubljajo čas na stvareh, ki strankam niso najbolj pomembne, premalo pa se posvečajo tistim, ki naredijo resnično razliko v očeh strank. Ena in druga opravila najbolje identificirajo ravno vaše stranke, če jih vprašate po zadovoljstvu. Izvedite, kako dojemajo stike z vašim podjetjem in kaj bi morali narediti, da bi bile še bolj zadovoljne. Že samo dejstvo, da bodo zaposleni vlagali čas v prava opravila, bo pozitivno vplivalo na njihovo produktivnost in zadovoljstvo.


Izpostavili smo štiri oddelke, trdno pa stojimo za tem, da prinaša večje zadovoljstvo vaših strank koristi prav vsem v podjetju. Odločite se za pridobivanje povratnih informacij tudi vi in se o tem prepričajte sami! Pišite za brezplačni preizkus sistema Artur na info@artur.com.

Facebook
Twitter
LinkedIn