artur-logo-final.png

Poslovne odločitve, ki jih usmerjajo stranke, vodijo k uspehu na dolgi rok

Z povratnimi informacijami boste lahko sprejemali boljše poslovne odločitve, saj boste natanko vedeli, česa si vaše stranke želijo
S povratnimi informacijami boste lahko sprejemali boljše poslovne odločitve, saj boste natanko vedeli, česa si vaše stranke želijo

S preverjanjem strankinega zadovoljstva dobite dragocen vpogled v njihovo izkušnjo. Izveste, kako v tem trenutku doživljajo stike z vašim podjetjem in kaj pogrešajo, da bi bile z vami še bolj zadovoljne. Pravilen pristop bo preprečil odklepanje vaših strank in povečal prodajo.

Z uvedbo preverjanja strankinega zadovoljstva ste začeli dialog z vašimi strankami. Obenem s tem krepite vaš odnos z njimi in jih na mehek način zavezujete, da ostajajo zveste vašim blagovnim znamkam. S tem seveda tudi povečujete vrednost vaših blagovnih znamk.

Povratne informacije strank prinašajo koristi vsem oddelkom v podjetju

Povratne informacije strank so tiste, ki morajo produktnim vodjem začrtati smer, v katero naj peljejo produkt, da bo ta doživel čimvečji uspeh na trgu. Konstantno preverjanje strankinega zadovoljstva in upoštevanje relevantnih predlogov omogočata, da je produkt ravno to, kar potrebujejo.

Vpogled v strankino izkušnjo pa koristi tudi marketingu, saj lahko prilagodi sporočila temu, kar želijo kupci slišati. Ciljno usmerjene promocije nagovarjajo stranke na pravi način in to še dodatno poglobi vaš odnos s stranko.

Izkoristite informacije, ki jih pridobite!

Čeprav se vse skupaj morda sliši preprosto, se tudi pri preverjanju strankinega zadovoljstva zgodi, da je pridobivanje povratnih informacij samo sebi namen. Mnoga podjetja podatke zbirajo, jih shranijo, nič pa se na podlagi teh ne zgodi. Če se podjetje odloči za merjenje zadovoljstva zgolj zato, ker je to v tem času “in”, ali pa samo zato, da pridobijo sliko trenutnega stanja, bodo stroški tega zagotovo večji od prednosti, ki jih lahko prinese.

Ne dovolite, da se to zgodi vam! Prav je, da pridobljene povratne informacije analizirate in izločite možnosti za izboljšave. Upoštevajte zbrane predloge in dokažite strankam, da želite izboljšati njihovo izkušnjo.

Poskrbite, da bo strankino mnenje prišlo do prave osebe pravočasno oziroma čim hitreje. Morda je stranka opisala slabo izkušnjo z zaposlenim v vašem podjetju. Pomembno je, da ta problem rešite čimprej, saj ne želite, da podobno izkušnjo doživi še več vaših strank. Če je stranka znana (pridobljeno mnenje ni anonimno), verjetno tudi pričakuje vaš odziv na njeno pritožbo. Nima smisla, da ji odgovarjate čez več mesecev, ona hoče pojasnilo takoj. Možno je, da z dobro rešitvijo pritožbe spremenite strankino mnenje. Ne samo to, stranke, ki so bile deležne korektnega reševanja pritožb, so praviloma bolj zveste podjetju v prihodnje.

Informacije o strankini izkušnji so vaše orožje za preprečevanje njihovega nezadovoljstva

Z dragocenimi povratnimi informacijami boste lahko sprejemali boljše poslovne odločitve, saj boste natanko vedeli, česa si vaše stranke želijo. Upoštevajte jih pri poslovnih odločitvah in dosegli boste večjo zvestobo strank ter povečali dobiček.

Facebook
Twitter
LinkedIn