artur-logo-final.png

Nagrajevanje priporočil vam lahko prinese dobre in kredibilne povratne informacije

Nagrajevanje priporočil je lahko dvorezen meč. A če se ga lotite na pravi način, vam lahko prinese veliko dobrih in kredibilnih povratnih informacij.
Nagrajevanje priporočil je lahko dvorezen meč. A če se ga lotite na pravi način, vam lahko prinese veliko dobrih in kredibilnih povratnih informacij.

Kljub temu, da se vse več potrošnikov ob sprejemanju nakupnih odločitev opira na dostopne povratne informacije, jih je še vedno malo, ki so po nakupu pripravljeni dati priporočilo. Želijo poznati izkušnje drugih kupcev, a svoje izkušnje niso pripravljeni deliti. Kaj lahko podjetje naredi za vzpodbudo priporočanja?

Agencija Clutch je naredila raziskavo, ki je pokazala, da kar 81% potrošnikov po opravljenem nakupu NE napiše povratne informacije. To predstavlja velik izziv za podjetja, ki želijo vzpodbuditi oddajanje povratnih informacij oz. priporočil.

Nagrajevanje priporočil

Podjetja se pri vzpodbujanju pisanja o izkušnjah kupcev rada zatečejo k nagrajevanju povratnih informacij. Je pa pri tem potrebna previdnost. Nagrajene morajo biti tako dobre, kot negativne povratne informacije. Na ta način se kljub ponujeni nagradi ohrani nepristranskost in iskrenost. Pozorni morate biti tudi na vrednost nagrade. Naj bo simbolična in naj ne presega povprečne vrednosti nakupa. Sprejeta mora biti kot vzpodbuda in ne kot podkupnina za dobro mnenje.

Popust ob naslednjem nakuopu

Najbolj pogosta nagrada, ki jo podjetja dajo v zameno za povratno informacijo, je popust ob naslednjem nakupu. Lahko gre za končni znesek ali odstotek vrednosti nakupa. Dobro je, da poznate življenjsko vrednost stranke in izračunate, koliko popusta ji lahko ponudite v zameno za iskreno izkušnjo. Ponudite lahko popust na celotni nakup, lahko tudi samo na posamezen izdelek ali skupino izdelkov. Običajno podjetja koriščenje popusta tudi časovno omejijo. Vse je odvisno od tega, koliko prostora imate pri cenah izdelkov in koliko je vredna pridobitev nove stranke.

Darilo ob nakupu

Eden od načinov vzpodbude je tudi darilo ob nakupu. Darilo lahko dobi stranka, ki vas je priporočila, ali pa vsi, ki pridejo do podjetja po priporočilu znanca. Ob zahvali za opravljen nakup (lahko tudi na računu) lahko stranki izpišete unikatno kodo. Ko nekdo opravi nakup s to kodo, njegovemu naročilu dodate darilce. Oba kupca sta zadovoljna in se rada vračata in nakupujeta. Dodatna priložnost pri obdarovanju ob nakupih je tudi, da lahko vzpodbudite prodajo izdelka, ki ga kupci sicer ne bi kupili. Priložite vzorec komplementarnega izdelka ali izdelka, ki ga kupci še ne poznajo.

Nagradne igre

Oddajo povratnih informacij oz. priporočil lahko nagradite tudi s pomočjo nagradne igre. Vsi, ki delijo svojo izkušnjo, lahko sodelujejo v nagradni igri in s tem pridobijo možnost nagrade. V tem primeru je sama nagrada lahko višja in tako bolj privlačna za stranke, saj ne boste obdarili vseh, ampak le zmagovalce. Nagrada je lahko “oprijemljiva” (vrednejše darilo ali celo potovanje), lahko pa podarite tudi bon za naslednji nakup.

Pretehtajte pluse in minuse nagrajevanja priporočil

Jasno je, da podjetja potrebujete javno objavljene povratne informacije. In čimveč pozitivnih. Zato je pomembno, da jih znate vzpodbuditi na pravi način.

Preden izberete način vzpodbude, morate preveriti vse pozitivne in morebitne negativne posledice s pravnega in etičnega vidika. Poleg števila priporočil morate poskrbeti tudi za njihovo kredibilnost. Najslabše, kar se vam lahko zgodi, je, da potencialne stranke ne verjamejo prebranemu ali celo menijo, da ste priporočila napisali sami, da bi pospešili prodajo. Dokler pa so ponujene vzpodbude usklajene z vrednostjo izdelkov/nakupov in je jasno, da ne nagrajujete samo pozitivnih povratnih informacij, bi se morali vseh teh dvomov otresti.


Sistem artur.com vam omogoča različne načine nagrajevanja strank, ki po dosedanjih izkušnjah dobro vplivajo na število pridobljenih povratnih informacij. Pišite nam za brezplačni preizkus na info@artur.com in se prepričajte sami!

Facebook
Twitter
LinkedIn