artur-logo-final.png

[Artur svetuje] Kako z gradnikom Artur povečati prodajo vaše spletne trgovine?

Kako z gradnikom Artur povečati prodajo vaše spletne trgovine?
Z vključitvijo gradnika (widgeta) Artur dokazujete kredibilnost in lahko povečate prodajo vaše spletne trgovine

Povratne informacije zbirate iz dveh razlogov. Po eni strani vas zanima, kaj si stranke dejansko mislijo o vaši storitvi in vaših produktih. Po drugi strani pa vam pridobljene ocene generirajo indeks kredibilnosti; dokaz kakovosti vaših storitev in produktov, ki so mu stranke pripravljene verjeti. Vrednost vašega indeksa kredibilnosti lahko dokazujete z gradnikom (widgetom) Artur.

Kaj je gradnik Artur?

Gradnik Artur je ‘Peer approval’ dokaz zadovoljstva vaših strank. Če ste s pomočjo sistema Artur zbrali že dovolj ocen, ki odražajo zadovoljstvo vaših strank, smo pripravili nekaj gradnikov,ki jih lahko vključite na vašo spletno stran. V praksi to pomeni, da vključite nekaj vrstic kode na svojo spletno stran, da se bodo prikazovali elementi v spodnji obliki:

Gradniki se avtomatsko osvežujejo, tako da vedno prikazujejo aktualno število zbranih mnenj in vaš indeks kredibilnosti. S klikom na gradnik stranka pride na vašo certifikatno stran, kjer si lahko ogleda ocene in mnenja vaših dosedanjih strank.

Zakaj se vam izplača vključiti gradnik Artur na vašo spletno stran?

Živimo v zlati dobi spletne prodaje. Vedno več strank je pripravljenih opravljati nakupe prek spleta. Na žalost niso vse trgovine poštene in ne delujejo po načelih odličnosti. Z nakupi v takih trgovinah se spletni kupci pogosto ‘opečejo’, opravijo nakupe in ne dobijo kupljenega ali kupljeni izdelki ne ustrezajo kakovosti, ki jo je stranka pričakovala. Kupci, ki so se prek spleta že opekli, so nezaupljivi. Če vaše trgovine še ne poznajo ali nimajo izkušnje z vami, se pogosto ne odločijo za nakup pri vas.

Gradnik Artur je dokaz, da imate številne zadovoljne stranke. Je nekakšen pečat kredibilnosti, ki novi stranki takoj pove, da vam lahko zaupa, tako kot vam zaupa na stotine (tisoče) dosedanjih strank.

Kam vključiti gradnike Artur na vaši spletni strani?

Gradnike Artur je smiselno vključiti na kritične spletne strani, torej na strani, kjer je ‘bounce rate’ strank visok, ali na strani, ki so ključne za nakup.

  1. Naslovnica

Vaša naslovna stran naredi prvi vtis na nove stranke. Gradnik Artur na vidnem mestu naslovnice stranki takoj pove, da ste resna trgovina s številnimi zadovoljnimi strankami. Artur gradnik takoj odgovori na vprašanje v strankini glavi (ali je ta trgovina vredna mojega zaupanja?).

  1. Strani z izdelki

Če prodajate izdelke, ki jih stranka še ne pozna in jih še ni preizkusila, potem mnenja dosedanjih kupcev služijo kot dokaz kakovosti izdelka. Na produktno stran lahko vključite 2 elementa:

  • Zvezdice, ki predstavljajo zadovoljstvo strank.
  • Mnenja strank, ki okrepijo osnovno oceno produkta.
  1. Nakupna košarica

Upravljalci spletnih trgovin veste, da je najbolj kritična podstran spletne trgovine prav nakupna košarica. Odstotek strank, ki opustijo nakupno košarico, vam pove, da številne stranke tik pred koncem izgubijo nakupni interes in odidejo brez nakupa. Z vključitvijo gradnika in zvezdic na zaključno stran nakupa stranki ponovno sporočite, da ste zaupanja vredna trgovina in da je izdelek, ki ga kupujejo dobro ocenjen s strani dosedanjih kupcev.

 

Gradnik Artur je vaš dokaz zaupanja

Gradnik Artur vključite na vašo spletno trgovino takrat, ko ste zadovoljni z doseženo povprečno oceno in ko imate vsaj 50 ocen. Je praktičen dokaz zaupanja, ki so mu stranke pripravljene verjeti, ker prihaja direktno s strani vaših dosedanjih strank (peer approval) zbran prek neodvisnega kanala. Izkoristite ga in pričakujte večji odstotek nakupov s strani novih strank.

Facebook
Twitter
LinkedIn