artur-logo-final.png

[Artur svetuje] Kako prek sistema Artur pridobiti več povratnih informacij strank?

Kako prek sistema Artur pridobiti več povratnih informacij strank?
Večji odziv na poslana vabila pomeni hitrejše doseganje vaših ciljev: povečanje lojalnosti strank in multipliciranje učinka priporočil vaših strank

Kot uporabnik sistema Artur že zbirate povratne informacije vaših strank. Zavedate se, kako pomembno je aktivno upravljanje odnosov z vašimi strankami.

Povratne informacije zbirate zato, da:

 • Dobite jasen vpogled v zadovoljstvo in pričakovanja vaših strank. Te informacije lahko uporabite za konstantno izboljševanje vaših storitev in produktov, ter tako povečate lojalnost vaših strank.
 • Zbrane ocene uporabite kot ‘peer approval’ dokaz zadovoljstva vaših strank. Objavite jih lahko na svojih spletnih straneh in s tem multiplicirate učinek priporočil vaših strank. Večje število ocen in boljša povprečna ocena dokazano povečata odstotek novih strank, ki se odloči za nakup.

Koliko strank se odzove na vabilo k oceni vaše storitve?

Vaš cilj je pridobitev čim večjega števila ocen. Tako boste dobili boljši vpogled v zadovoljstvo strank, dobili več idej za izboljšanje storitve in ‘ujeli’ več nezadovoljnih strank. Več ocen poveča ‘peer approval’ učinek in posledično prinese več prodaj.

Prek sistema Artur lahko vse vaše kupce povabite k oceni vaše storitve, kakšen pa bo odziv (izkupiček), pa je odvisno od več dejavnikov. Na vse ne morete vplivati, lahko pa vplivate na:

 1. Naslov e-vabila (privlačen naslov poveča odstotek odprtih vabil).
 2. Čas poslanega vabila (stranka bo raje odgovorila, če je njena nakupna izkušnja še sveža).
 3. Motivator (če stranko za njeno mnenje nagradite, boste prejeli več ocen).

1. Naslov e-vabila

Vaši kupci dnevno prejmejo desetine, celo stotine e-sporočil. Če bo naslov vašega vabila k oddaji povratne informacije privlačen, če bo zbudil njihovo pozornost ali radovednost, bo verjetnost, da bo stranka odprla sporočilo, večja.

Nekateri naslovi e-sporočil pritegnejo več pozornosti. Uspešni naslovi se držijo naslednjih pravil:

 • naslovi so vprašanja, ki zahtevajo opisni odgovor,
 • odgovorijo na vprašanje stranke ‘Kaj imam jaz od tega?’,
 • vzbudijo interes stranke.

Nekaj primerov učinkovitih naslovov:

 • Kako zadovoljni ste bili z nakupom pri nas?
 • Ocenite našo trgovino in sodelujte v nagradni igri
 • Povejte nam vaše mnenje, v zahvalo pa podarimo 1 euro Rdečim noskom
 • Ocenite našo storitev v zameno za 20% popust ob naslednjem nakupu
 • Mislite, da lahko izboljšamo našo spletno trgovino?
 • Kako zadovoljni ste bili z vašim potovanjem?
 • Je naš izdelek izpolnil vaša pričakovanja?

2. Čas poslanega vabila

Stranke želite ujeti takrat, ko je njihova nakupna izkušnja še sveža. Takrat vam lahko največ povedo in te informacije imajo za vas največjo vrednost. Nekaj koristnih pravil:

 • Vabilo za oceno nakupne izkušnje pošljite takoj po opravljeni storitvi.
 • Če izkušnja vključuje vprašanja, na katera ni možno odgovoriti takoj po nakupu (npr. vprašanje o dostavi pri spletnem nakupu), vabilo pošljite v časovnem zamiku, ki zajame večino strank (npr. če stranka običajno prejme blago v treh dneh od nakupa, se naj vaša vabila pošljejo 3 dni od nakupa).
 • Če želite, da stranka oceni tudi izdelek, morate stranki dati dovolj časa, da izdelek stestira.

3. Motivator – nagradite vaše stranke za oddana mnenja

Nagradite svoje stranke za oddajo mnenja in s tem povečajte njihovo odzivnost. Prek sistema Artur lahko v vabila za oddajo ocen vključite naslednje motivatorje:

 • Nagradna igra (npr. vsake 3 mesece eni izmed strank, ki odda mnenje, podarite nagrado ali ji povrnite stroške nakupa).
 • Popust ob naslednjem nakupu (npr. stranka, ki napiše povratno informacijo, prejme kupon za naslednji nakup. Priljubljen način, ki poveča število zbranih ocen in hkrati deluje kot vzpodbuda za ponovne nakupe).
 • Dobrodelni nameni (npr. za vsako oddano mnenje podarite 1 EUR izbrani dobrodelni organizaciji. Ta oblika motivatorja je zelo učinkovita, ker stranka dobi občutek, da z nekaj minutami svojega časa nekomu pomaga).

Kot uporabnik sistema Artur lahko sami spreminjate naslove vabil, čas, kdaj bo vabilo poslano stranki, in tudi izberete motivator, ki ga želite vključiti v svoja vabila. Lahko se pa kadarkoli obrnete na nas in pomagali vam bomo izboljšati izplen ocen vaših produktov in storitev!


Če povratnih informacij vaših strank še ne zbirate, pa bi to želeli, kliknite tu ali nas kontaktirajte za brezplačen preizkus sistema Artur.

Facebook
Twitter
LinkedIn