artur-logo-final.png

3 preprosti načini za izboljšanje zadovoljstva strank

Trije preprosti načini za izboljšanje zadovoljstva strank, ki ne zahtevajo visokih investicij v času in denarju.
Trije preprosti načini za izboljšanje zadovoljstva strank, ki ne zahtevajo visokih investicij v času in denarju.

Zavedate se, da morajo biti stranke vašega podjetja zadovoljne. Radi bi njihovo zadovoljstvo še povečali, vendar nimate sredstev ne sodelavcev, da bi se temu posvetili. Vendar pa niso vse metode dvigovanja zadovoljstva strank časovno potratne in drage. Izpostavljamo, kateri so trije preprosti načini za izboljšanje zadovoljstva strank, ki ne zahtevajo visokih investicij v času in denarju.

Z vsako stranko ravnajte, kot da je vaša najpomembnejša stranka

Zelo preprosto. Do čisto vsake stranke se obnašajte, kot bi želeli, da se nekdo obnaša do vas, če bi obiskali ali poklicali svoje podjetje. Z njo ravnajte, kot da je najbolj pomembna stranka vašega podjetja.

Potrudite se, da ji resnično pomagate po svojih najboljših močeh. Držite svoje obljube. Če ste se dogovorili, da jo pokličete, ko bo izdelek na zalogi ali ko bo sodelavec, s katerim mora govoriti, prišel z dopusta, to tudi storite. Po nakupu ali opravljeni storitvi se ji iskreno zahvalite že osebno in, če je le možno, tudi na izstavljenem računu.

Zadovoljstvo svojih strank merite konstantno

Le malo nezadovoljnih strank se bo vrnilo in nadaljevalo nakupni proces ali opravilo ponovni nakup pri vašem podjetju. S tem ko zadovoljstvo vaših strank merite konstantno, boste pravočasno odkrili in zmanjšali možnost za njihovo nezadovoljstvo ter preprečili odliv strank. Odločite se za sistem, s pomočjo katerega lahko merite zadovoljstvo strank v vsakem koraku njihovega nakupnega procesa.

Raziskave zadovoljstva strank vam povedo, kako zadovoljne so stranke z vami in kaj lahko še naredite, da njihovo zadovoljstvo izboljšate. NPS je tisto vprašanje, ki najhitreje identificira nezadovoljne stranke, pa tudi tiste najbolj zadovoljne, ki jih lahko pretvorite v ambasadorje vašega podjetja.

Za izboljšanje zadovoljstva strank spremljajte, kaj se o vas govori na družbenih omrežjih

Družbeni mediji so neusahljiv vir informacij o vsem mogočem. Zelo verjetno je na njih objavljenih tudi veliko dobrih in slabih informacij o vašem podjetju. V povprečju ljudje obiščemo družbena omrežja večkrat na dan in najbolj enostavno je tam napisati, kadar nas je kdo razočaral ali navdušil. Potrudite se, da ste na tekočem z njimi in če je potrebno, se na omembe tudi odzovite.

Zapomnite si – zadovoljna stranka se bo vrnila. Ne izpustite teh izvedljivih priložnosti, da povečate zadovoljstvo svojih strank.

Facebook
Twitter
LinkedIn