artur-logo-final.png

6 koristi povratnih informacij strank za vaše podjetje

Povratne informacije strank vam dajo neprecenljiv vpogled v zadovoljstvo vaših strank. Strnili smo jih v 6 najpomembnejših prednosti za vaše podjetje.
Povratne informacije strank vam dajo neprecenljiv vpogled v zadovoljstvo vaših strank. Strnili smo jih v 6 najpomembnejših prednosti za vaše podjetje.

S povratnimi informacijami strank dobite dober in realen vpogled v to, kako vaše stranke dojemajo sodelovanje z vašim podjetjem, izdelki, storitvami ali zaposlenimi. Vašemu podjetju narekujejo morebitne izboljšave produktov ali storitev, ki jih prodajate, izpostavljajo pomembnost odnosa vaših zaposlenih do svojega dela in v končni fazi vam pokažejo pot do večjega zadovoljstva vaših strank.

Koristi povratnih informacij strank za vaše podjetje smo strnili v šest glavnih točk:

  1. Izboljšanje vaših produktov in / ali storitev

To, da poslušate svoje stranke in njihove potrebe, je verjetno edina garancija, da jim boste lahko ponudili izdelek ali storitev, ki jo te potrebujejo in so ga / jo pripravljene plačati. Tekom samega razvoja produktov ali oblikovanja storitev se podjetja pogosto oprijemajo raziskav trga, fokusnih skupin, anketiranja morebitnih kupcev, ko stopijo na trg, pa nemalokrat na to pozabijo. Potrebe strank se spreminjajo in le, če boste vedeli, kakšne so v tem trenutku, ji boste lahko nekaj (več) prodali.

Bistvo je, da veste, kaj stranka pričakuje in potrebuje, ter ji to tudi ponudite. Najboljša svetovna podjetja so znana po tem, da izredno dobro poznajo, kaj stranke od njih pričakujejo, potem pa jim ponudijo produkt ali storitev, ki presega njihova pričakovanja. Če vam uspe slediti pričakovanjam in potrebam vaših strank, boste skoraj zagotovo dosegli visoko zvestobo strank in pometli s konkurenco!

  1. Oprijemljivo merjenje zadovoljstva vaših strank

Z merjenjem zadovoljstva vaših strank lahko dokaj zanesljivo ugotovite, ali vaši produkti ali storitve dosegajo ali celo presegajo njihova pričakovanja. Prek pridobivanja povratnih informacij vaših strank, lahko izmerite njihovo zadovoljstvo z vašim podjetjem.

Najboljši način za pridobivanje in merjenje strankinega zadovoljstva je s pomočjo spletnih vprašalnikov ali mobilnih aplikacij. Če stranki omogočite enostavno oceno njene izkušnje, ki se takoj zapiše v bazo, lahko v realnem času spremljate gibanje zadovoljstva vaših strank.

  1. Vpogled v možnosti izboljšanja strankine izkušnje

Izboljšanje strankine izkušnje mora biti osnovni namen pridobivanja povratnih informacij! Vse več je informacij, konkurenčnih ponudnikov, vse lažje je stranki zamenjati podjetje, če meni, da bo drugje deležna boljše izkušnje. Če ji boste ponudili odlično izkušnjo, potem zelo verjetno ne bo razmišljala, da naslednjič svoj denar odnese vaši konkurenci. Ostala vam bo zvesta, priporočila vas bo svojim prijateljem in vam prinesla še več prihodkov.

Da boste lahko zagotavljali odlično strankino izkušnjo, morate seveda stranke vprašati, kaj želijo, potrebujejo, pričakujejo in uporabiti ta vpogled.

  1. Krepitev zvestobe vaših strank

Zadovoljna stranka je zvesta stranka. Pridobivanje povratnih informacij vam omogoča neposredni kanal komuniciranja z vašimi strankami. Izveste lahko, ali so zadovoljne ali ne in morebitne težave odpravite še preden stranke zaradi morebitnega nezadovoljstva odidejo drugam.

  1. Zanesljiv vir dobrih poslovnih odločitev

Najboljše poslovne odločitve temeljijo na dejanskih podatkih in ne na predvidevanjih. Vse prevečkrat se je že zgodilo, da so bile odločitve sprejete na podlagi predvidevanj, kaj bodo stranke kupile, namesto da bi to storili na podlagi dejanskih podatkov, kaj potrebujejo.

Povratne informacije strank so zlata vredne, ker vam dajejo oprijemljiv vpogled v potrebe vaših strank. Upoštevajte njihov glas pri sprejemanju strateških odločitev!

  1. Odkrivanje apostolov vašega podjetja

Apostoli so stranke, ki so izredno zadovoljne z vašo ponudbo in so pripravljene o tem govoriti s svojim krogom ljudi. Oni so vaše najmočnejše marketinško orožje. Stanejo vas praktično nič, naredijo pa večji efekt kot katerokoli plačano oglaševanje.

Kako pa jih najdete? Prek povratnih informacij, seveda. To so stranke, ki vam bodo namenile najboljšo oceno in napisale uporabna mnenja. Poiščite pot, da stopite v stik z njimi in krepite odnos ter njihovo zvestobo. Ne oklevajte, če imate konkretna (dodatna) vprašanja za njih, z veseljem vam bodo pomagali.

 

Pridobivajte povratne informacije strank, da boste izboljšali njihovo izkušnjo na vseh točkah stika z vašim podjetjem

Pridobivanje povratnih informacij ne sme biti na to-do listi, ki se je boste lotili, ko boste našli čas za to. To mora postati ena od prioritet vašega podjetja. Če želite biti uspešni, morate vedeti, kaj stranke pričakujejo od vas!

Mnenja strank so vaš dragocen vpogled v razmišljanje vaših strank. Poznavanje njihovih pričakovanj vam bo pomagalo razviti produkt ali storitev, ki se bo prodajal.


Za pridobivanje povratnih informacij vaših strank uporabite sistem Artur, ki vam omogoča popolnoma avtomatizirano in nepretrgano zbiranje feedbacka preverjenih strank. Pišite nam za brezplačno testiranje: info@artur.com.

Facebook
Twitter
LinkedIn