artur-logo-final.png

5 načinov, kako dosežete, da vas imajo stranke rade?

Ugotovite, kakšna pričakovanja ima vaša stranka. Ugodite jim, da vas bo vzljubila, vi pa jo boste tako zaklenili k svojemu podjetju.
Ugotovite, kakšna pričakovanja ima vaša stranka. Ugodite jim, da vas bo vzljubila, vi pa jo boste tako “zaklenili” k svojemu podjetju.

Vse preveč enostavno je stranko izgubiti. Morda ne vidi vaših prednosti in gre h konkurenci, morda je bila njena izkušnja ob stiku z vašim podjetjem slaba, morda je razlog povsem drugje, pa ga ne poznate. Takšna stranka sicer ni za vedno izgubljena, če uporabite pravi pristop, da vas ponovno vzljubi. Še lažje pa je, da je sploh nikoli ne izgubite.

Spodaj izpostavljamo 5 načinov, kako okrepite zadrževanje strank in povečate število njihovih ponovnih nakupov.

1) Pokažite strankam, da vam ni vseeno

Presenetite stranko z drobno pozornostjo ali ugodnostjo ob naslednjem nakupu. Verjetno ni nikogar, ki takšnega darilca ob nakupu ne bi bil vesel. S tem boste stranki pokazali, kako zelo jo cenite in seveda boste tudi vzpodbudili njen ponoven nakup. Če je minilo že nekaj časa od nakupa, povejte stranki, da jo pogrešate in jo tako spomnite, da vas ponovno obišče.

Upoštevati morate, da je stranka dnevno “bombardirana” s podobnimi sporočili, saj se vsa podjetja borijo zanjo. Zato je zelo pomembno, da izstopite iz te množice. Poiščite način, ki je primeren vaši dejavnosti in personalizirajte sporočilo, da bo primerno posamezni stranki. Izkoristite posebne priložnosti in jih razvajajte na Valentinovo, za njihov (ali celo vaš) rojstni dan, na prvi dan poletja, … Drobne pozornosti so odlična strategija, da povabite stranko k ponovnem nakupu. Če to počnete pravilno, bo zvestoba vaših strank zagotovo večja, začel pa se bo širiti tudi dober glas o vašem podjetju.

2) Vzpodbudite njihovo lojalnost

Eden najboljših načinov, kako zagotovite vračanje strank, so programi zvestobe. Težko bi našli potrošnika, ki nima v denarnici vsaj ene kartice zvestobe in vsi radi dobimo nagrado za naše nakupe. Za učinkovito nagrajevanje strankine zvestobe pa jo morate dobro poznati. Vedeti morate, kaj je njena “šibka točka”. Lahko da je to zbiranje točk ob nakupih, lahko so to ekskluzivne ponudbe. In kako to izveste? Najbolje je, da jo po opravljenem nakupu kar vprašate!

3) Vsi imamo radi, da smo slišani

Odnos s strankami zahteva komunikacijo. Odličen način, da se ta komunikacija začne, je pridobivanje povratnih informacij vaših strank. Stranke tako dobijo svoj glas, kar cenijo, cenijo pa tudi to, da vam ni vseeno, kakšna je bila njihova izkušnja z vašim podjetjem. Če jih po opravljenem nakupu vprašate za iskreno mnenje, s tem pokažete, da želite izboljšati vaše storitve, da bo stranka imela čimboljšo izkušnjo.

Slabih povratnih informacij seveda nihče ne želi, so pa neverjetno uporabne za izboljšave. Prek njih ugotovite, kaj vaše stranke moti in dobite pravočasen vpogled v potencialne razloge za njihov odhod. To je odlična priložnost, da napake odpravite in povečate zvestobo vaših strank!

4) Olajšajte strankam, da stopijo v stik z vami

Še vedno je najbolj pogost in tudi priljubljen stik tisti po elektronski pošti. Glede na to, da smo že vsi zasuti z elektronskimi sporočili, svetujemo, da strankam omogočite tudi druge poti za stik z vašim podjetjem. Povežite se z njimi prek družbenih omrežih ali spletnih klepetalnikov, omogočite komunikacijo po telefonu ali celo SMS-ih. Ni univerzalno najboljše poti, od podjetja do podjetja je odvisno, kateri način bo za vas najbolj optimalen.

5) Imejte pravo mero poskusov za strankino vrnitev

Saj verjetno veste: če boste stranko zasipali s sporočili, se bo od njih odjavila in ne boste dosegli želenega učinka. Ugotovite, koliko je prava mera stikov za vaše podjetje. Vprašajte stranko, katere vsebine jo zanimajo in ji omogočite več kontrole nad tem, kako pogosto in na kakšen način jo kontaktirate. To je zelo pomembno tako z vidika zakonodaje, kot tudi za vaš odnos s stranko.

Spoznajte svoje stranke z Arturjem

Pridobite takojšnje povratne informacije vaših strank, jih upoštevajte in tako preprečite, da stranko izgubite. Spremljanje zadovoljstva strank s sistemom Artur vam omogoča popoln vpogled v strankino izkušnjo in vam daje izhodišča za izboljšave.

Facebook
Twitter
LinkedIn